Facebook

Welkom op Pastellum.nl

Een websiteDSC_0408 vol met tekeningen, gemaakt met de en soft pastel. Alhoewel ik het vaak schilderen noem omdat je met soft pastel schilderachtig kunt werken.

Van jongs af aan al geboeid door wat er allemaal mogelijk is met alleen al een potlood en papier, leek het voor de hand liggend dat ik grafische vormgeving zou gaan doen. Na een paar jaar de opleiding te hebben gevolgd, besloot ik om een carrière switch te maken, en vanaf dat moment was ik niet meer actief met tekenen of schilderen. Wel creativiteit, maar dan vertaald naar de psychiatrie. Tot in 2008.Toen na het volgen van een cursus olieverfschilderen het ‘vuur’ opeens weer werd aangewakkerd. Her en der wat workshops over verschillende technieken. Nu geef ik les in soft pastel. Deze workshops cursussen en open atelier geef ik bij d’ Oude Werf in Nieuwegein.

Mijn stijl beslaat het realisme, het magisch realisme, en het surrealisme (olieverf), en op alle vlakken voel ik mij er in thuis. Ik maak vooral realistische werken. Van vrij werk, tot werk in opdracht. Ik hou van uitdagingen, en ik ben dol op het maken van portretten van zowel mensen als dieren. Kleur is voor mij belangrijk en speel daar graag mee in mijn werken om accenten te leggen of een magisch geheel te creëren

Met een kleurrijke groet,

Lisa Peters Esvelt

Filmpje